Linksboven op de foto. Geroosterde worteltjes uit de oven. Wortels klein snijden, in een ovenschaal doen, veel olie erop en kruiden (knoflook, zout, peper, oregano). Half uur in de oven op 200 graden.
Rechtsboven hebben we gebakken oesterzwammen met ui en knoflook.
Rechtsonder avocadodip. De rijpe avocado uitlepelen, met een lepel fijn maken, beetje citroensap erdoor en kruiden (knoflook, zout, peper).
Linksonder aubergine tapenade. Aubergine in kleine blokjes snijden. Vijf minuten in olie bakken. Een teen knoflook erboven persen en een klein blikje (70gram) tomatenpuree erdoor roeren. Nog een minuut bakken en dan pureren. Kaneel, koriander blaadjes, zout en peper erdoor roeren en laten afkoelen.
Een frisse salade erbij en smullen maar!
Lekker! Ik heb de auberginetapenade gemaakt met een overschotje zongedroogde tomaatjes en een verse tomaat in de plaats van tomatenpuree. En dan zonder kaneel en koriander. Bedankt voor het recept!