Bananen roomtaart

bananen_taart
Ingrediënten:
* 1 pak speculoosjes (250 gram)
* 100 gr margarine
* 65gr custardpoeder (vanille, bv Dr Oetker)
* 65gr suiker
* 900ml sojamelk met bananensmaak
* 1 pakje sojaslagroom (bv Alpro)
* chocolade naar smaak

Hak de speculoos fijn in een hakmolen of verkruimel het met je handen. Smelt de margarine en doe dit er bij. Meng dit door elkaar en maak er een deeg van. Smeer dit uit over de bodem van een ingevette taartvorm en zet in een voorverwarmde oven van 180graden. Laat het daar ongeveer 10 minuten in staan. Koel de bodem daarna af en zet als het wat afgekoeld is ook even in de vriezer. Ga pas verder als de bodem goed koud is.

Maak van de custardpoeder en suiker met een beetje sojamelk een vloeibaar papje. Verhit de sojamelk tot het kookt in een pan en giet het custardpapje erbij. Roer het goed er door heen en laat een paar tellen doorkoken totdat het goed dik aanvoelt. Haal de pan van het vuur, laat het een beetje afkoelen en giet de pudding over de bodem heen en verdeel dit goed. Zet een paar minuten in de vriezer. Klop ondertussen de sojaslagroom goed luchtig. Haal de taart uit de vriezer en spuit/verdeel de slagroom over de taart. Rasp chocolade over de taart of giet er wat gesmolten chocolade overheen. Zet de taart daarna nog even een kwartier in de vriezer en daarna in de koelkast.

Recept aangepast naar het idee van Plantaardig Maandag.

3 thoughts on “Bananen roomtaart”

  1. Ja ik zag het net staan in het recept ( maar toch bedankt ), heb thans mijn lenzen in en ben al lang wakker . Tis weer op zijn smaandags :-p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *