Ingrediënten (voor 16 scones):
* 350 gram bloem
* 2 el bakpoeder
* 50 gram suiker
* 1/4 tl zout
* 5 el zonnebloemolie
* 195 ml soyamelk
* 2 tl appelcider azijn
* handje rozijnen
Mix in een grote mengkom de bloem, bakpoeder, rozijnen, suiker en zout. Voeg de olie, soyamelk en azijn toe. Mix tot het net goed door elkaar is. De deeg moet niet plakkerig zijn.
Verdeel de deeg in 16 gelijke porties en plaats deze op bakpapier op een bakplaat. Besprenkel ze een beetje met suiker.
Bak ze in een voorverwarmde oven 12-15 minuten tot ze een beetje bruin worden aan de bovenkant.
Bron: Isa Chandra Moskowitz – Vegan with a Vengeance
Wat is scones maken toch makkelijk. Een heerlijke manier om zo vlak voor het aardbeienseizoen oude potjes eigengemaakte jam op te maken. Ik verving de suiker door 6 gram stevia en een beetje vanille-essence. Dat ging ook goed, de scones smaakten er niet minder om en werden ook mooi bruin.
Ik geef toe beetje raar scones zonder suiker want daarna kwak je er jam op. En die is gemaakt met geleersuiker, maar je moet ooit een keer beginnen met het omzetten van je recepten.