Auberginepuree

Auberginepuree

Auberginepuree

Ingrediënten:
* 1 aubergine
* 1 teentje knoflook
* 1/4tl gemalen komijn (djinten)
* 1/2 el geroosterde sesamzaadjes
* 50 ml olijfolie extra vierge
* beetje bladkoriander/verse koriander

Oven voorverwarmen op 175 ºC. Met vork aubergines rondom inprikken en op bakplaat leggen. In midden van oven aubergines 30-40 min. roosteren tot schil bruin begint te worden; aubergines tussentijds 2-3 keer omdraaien. Aubergines iets laten afkoelen en vervolgens in lengte halveren. Met lepel vruchtvlees eruit scheppen en in maatbeker overdoen. Knoflook erboven uitpersen. Komijn en sesamzaad toevoegen. Alles met staafmixer pureren en al mengend olijfolie in dun straaltje erbij schenken tot romige puree ontstaat. Koriander erdoor scheppen en puree op smaak brengen met zout en peper.

4 thoughts on “Auberginepuree”

 1. Ha Judith,

  Ziet er lekker uit, ga er zeker een paar uitproberen. Tip: je maakt nog als eens gebruik van engelse maateenheden, misschien handig om een verwijzing te maken naar de omrekening naar nederlandse eenheden?

  groetjes,

  Marja

 2. Dat is inderdaad de bedoeling. Ik wil ook nog een begrippenlijst maken, want er zullen vast ingrediënten tussen zitten die niet iedereen kent.

 3. Hoi Judith,

  Lijkt me heerlijk, ik ga m meteen maken :-). Hoe lang kan ik deze aubergine puree (en andere smeersels van de site) in een potje met deksel in de koelkast bewaren?

  Groetjes Muriel

  1. (Sorry, beetje late reactie)

   Ik doe meestal maximaal drie dagen met de smeersels. Er zitten geen conserveringsmiddelen in, dus heel lang is het allemaal niet houdbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *