Ingrediënten:
* 500 gram witte asperges
* 1 ui
* 2 groentebouillonblokjes
* 600 ml water
* 25 gram plantaardige margarine
* Alpro Soya Cuisine
* zout
* peper
Ui pellen en snipperen. Met dunschiller asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden, houtachtige uiteinden eraf snijden. Asperges tot aan kopjes in stukjes van 1 cm snijden. In pan plantaardige margarine smelten en ui zachtjes fruiten. Aspergestukjes ongeveer 2 minuten zachtjes meebakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen en het water toevoegen. Aspergestukjes in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar koken. Alpro Soya Cuisine toevoegen. Aspergestukjes met bouillon in blender doen of met staafmixer tot gladde, schuimige soep pureren. Soep terugdoen in pan en opnieuw verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
Lekker met een zelfgebakken brood.
Lekker recept, maar jullie vergeten een paar dingen:
De kopjes van de asperges moet je bewaren en op het laatst meekoken, nadat je de soep hebt gepureerd. Even mee laten burrelen, 8 minuten zal de truc doen, tot ze zacht zijn.
Bak wat prei en bleekselderij mee, om een mooi aroma te krijgen, het zal de soep extra cachet geven!
Garneren met verse peterselie en versgemalen nootmuskaat.
Smakelijk eten, volgende week verkrijgbaar bij De Kleinste Soepwinkel in Deventer, vegan friendly soeprestaurant!
Heerlijke aspergesoep, heb de tips van Astrid er ook in verwerkt.