Speculoostaart

speculoostaart
Ingrediënten:
* 2 cups sojamelk
* 2 tl appelcider azijn
* 1,5 cup kristalsuiker
* 2/3 cup zonnebloemolie (of koolzaadolie)
* 6 el speculoospasta (van bijvoorbeeld Lotus)
* 4 tl vanille extract
* 1/2 tl amandel extract
* 2,5 cup bloem
* 4 el maizena (of no-egg)
* 1 tl baking soda
* 1,5 tl bakpoeder
* 1/2 tl zout

Meng de sojamelk en de azijn. Even paar minuten apart zetten. Voeg de suiker, olie, vanille en amandel extract toe en meng het goed.
Voeg de bloem, maizena, baking soda, bakpoeder, speculoos en zout toe en meng goed door elkaar tot er geen grote klonten meer zijn.

Verdeel het beslag over twee springvormen (24cm) zodat je twee taartbodems krijgt. Zet beide springvormen in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 30 minuten.

Speculoos vulling

Ingrediënten:
* 100 gram plantaardige boter op kamertemperatuur
* 250 gram poedersuiker
* 2 el speculoospasta (van bijvoorbeeld Lotus)
* 50 ml sojamelk

Boter goed zacht mixen. Poedersuiker in kleine porties erdoorheen mixen tot er een mooie gladde structuur ontstaat. Speculoos en sojamelk erdoorheen mixen. De vulling verdelen over de onderste taartbodem en dan de bovenste taartbodem erop plaatsen.

Slagroomtopping
Klop een pakje soja slagroom op en mix er speculoos naar smaak doorheen. Verdeel de slagroom over de taart.

5 thoughts on “Speculoostaart”

  1. Hallo ,

    Welke maat van springvorm gebruik je in je recepten aub ?
    En als er staat speculoos ( 2 el ) dat zijn dan van die speculooskruiden neem ik aan ?

    grtjes

  2. Lijkt me heerlijk! Ik heb helaas maar een kleine oven en wil deze taart dan dus niet in twee halve bodems bakken, maar in 1 vorm en die dan doormidden snijden. Hoelang moet de taart dan in de oven?
    Fransien

  3. Als ik de taart in 1 keer wil bakken ( dus niet twee halve) hoelang moet de taart dan in de oven? Ook een half uur of langer?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *