Chocoladetaart – Triple Chocolate Cake

Chocoladetaart

Ingrediënten:

cake (20 cm diameter):
* 2 cups bloem
* 1/2 cup cacaopoeder
* 2 tl baking soda
* 1 cup rietsuiker
* 1/4 tl zout
* 1 1/2 cup sojamelk
* 2 el appelazijn
* vanille
* 1/2 cup olie

chocolademousse:
* 1 pakje silken tofu (400 gram)
* 1 cup chocolade stukjes
* scheutje ahornsiroop
* vanille

bovenlaag:
* chocolade naar smaak

Voor de cake: zeef alle droge ingrediënten samen in een kom. Meng in een ander kommetje de sojamelk en azijn. Laat dit twee minuten staan en voeg dan de overige natte ingrediënten toe. Voeg beide mengsels samen en meng goed.
Doe het deeg in een springvorm en bak de cake ongeveer 30 minuten (of tot er geen deeg meer aan een vork kleeft als je in de cake prikt) op 175/180 graden. Je kan ook het deeg verdelen over twee springvormen. Dan hoef je later de cake niet doormidden te snijden.
Doe voor de chocolademousse de silken tofu met wat ahornsiroop in de blender. Smelt ondertussen de chocolade stukjes. Voeg de gesmolten chocolade stukjes bij het silken tofu-mengsel, en meng goed. Laat dit mengsel even in de koelkast staan om op te stijven.
Snijd, als hij afgekoeld is, de cake horizontaal in tweeën. Bestrijk de bovenkant van de onderste helft met de chocolademousse. Smelt ondertussen ook de chocolade voor de bovenlaag.
Bestrijk de bovenkant van de cake met de gesmolten chocolade.
Plaats de cake nog enkele uren in de koelkast voor gebruik, zodat de chocolademousse nog wat kan opstijven, en de bovenlaag hard kan worden.

Origineel recept van: Fiekefatjerietjes.

Een reactie op “Chocoladetaart – Triple Chocolate Cake”

  1. Fransien says:

    Alweer zo’n heerlijke taart

Laat een reactie achter